quinta-feira, 3 de março de 2016

Receita de Galo Pinto;



Receita (I) - Gallo Pinto / Rice and Black Beans / Feijão com Arroz

> 2 xícaras de arroz de grão longo cozido
> 1 copo de feijão vermelho ou preto cozido
> 1 / 2 xícara de cebola branca finamente cortada
> 3 colheres de óleo vegetal
> 2 colheres de sopa de coentro picado
> Sal a gosto
> Salsa Lizano, um molho leve usado para cozinhar todos os dias na Costa Rica.

Preparo;

Coloque o óleo vegetal em uma frigideira e aqueça por 1 minuto. Refogue até as cebolas caramelizadas. Adicionar os feijões cozidos e molho às suas cebolas fritas.

Mexa em fogo médio-baixo por 1 minuto. Combine o arroz cozido com a mistura de feijão refogado e cozinhe por 5 minutos. Adicione sal a gosto. Adicione coentro.

Cozinhe rapidamente em fogo alto. Sirva imediatamente e adicione o molho Lizano a gosto.

Molho Lizano



READY IN: 40mins
YIELD: 2 cups
UNITS: US

Ingredients;

1 -2dried guajilo chile
1 1⁄2cups water
1⁄2small yellow onion, chopped
1large carrot, chopped (4 inch piece)
2tablespoonsgranulated sugar
2tablespoons lemon juice
1tablespoon white vinegar
1tablespoon ground cumin
2teaspoons salt
2teaspoons molasses
2teaspoons vegetable broth, granuels and (optional)

Directions;

Remove stems from the chiles. Slice the chiles in half lengthwise.
Remove the seeds and fibrous connective material attaching the seeds to the chiles. (I use the back of a spoon when I need to do this in other recipes)

Pre-heat a 6-8-inch cast iron or heavy stainless steel skillet over medium heat. When hot lay the chile pieces in the pan and toast, turning after about 2 minutes.

Add the water and lower the heat to bring the water to a simmer. Simmer for five minutes.

Remove the chile pieces from the pan and place in blender. Measure out 1 cup of the chile-infused water and add to the blender. Add the remaining ingredients. Blend until smooth.

Taste for seasoning.

Pour into a sterile jar and seal. 
Keeps for 2 weeks in the fridge or you can freeze in a container or ice cube tray.

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