sexta-feira, 3 de julho de 2015

Receita Biscoitos com Gergelim***

 BARAZEK ~ Biscoito de sementes de... - Presença Árabe no Brasil ...

Receita (I)

1 kg de farinha de trigo
500 gramas de água morna
30 gramas de sal
50 gramas de açúcar
2 saquetas de levedura seca (fermento seco)
100g margarina derretida
1 colher de sopa de tahine
300 gramas de gergelim

Preparo;

Preaqueça o forno a 235 graus. Coloque na grelha inferior uma pequena panela funda com água (fazer vapor tipo para assar pães). Misture a farinha, o sal, o açúcar, o fermento, água, tahine, margarina em uma tigela grande.

Transfira a massa para uma bancada e sove-a por 10-15 minutos (a massa deve ficar um pouco firme). Divida a massa em 18 partes iguais. Coloque em uma tigela muita água em outra tigela o gergelim.

Fazer tiras de 20 cm de comprimento e formar os biscoitos. Fazer primeira imersão dos biscoitos em água e, em seguidapassar no sésamo. 

Coloque-os em uma assadeira forrada com papel manteiga e deixe descansar por 20 minutos em um lugar quente para crescer. Asse os biscoitos no forno pré-aquecido com água na grade mais baixa durante 18-20 minutos a 235 graus.

Imediatamente após esfriarem embrulhe em papel manteiga, enrole e congele. Retire-os do congelador uma hora antes de comer, estarao fresquinhos. 

A receita encontrei navegando no Google quero agradecer quem postou é maravilhosa !! 


Receita (II) 

500 g flour 
1 tea spoon salt 
30 g fresh yeast 
½ teaspoon sugar 
300 ml warm water 
3 table spoon olive oil 
250 g sesame 

Preparo;

1- So, we sift the flour into a vessel. Then, salt the flour and add the olive oil. Please put the sugar separately into the warm water and the yeast until it is one consistence. 


* Now, add both mixtures together and knead it very well with your hands. For now, we are done. We can put the dough back into the vessel, cover it and leave it for thirty minutes at a warm place. 


2- After these thirty minutes start heating the oven on 225 degrees and prepare the griddle by laying baking paper on it. Alright. The dough needs to get kneaded again and if necessary add some more flour..if not begin to create long sausages (about thirty centimeters) with the dough and put the ends together so that we have eight nice ring- shaped pastry in front of us, on the griddle. 

3- The endings you should press hardly so that it stays together even after baking. The last to do is to use the sesame. Put warm water into a vessel and spread the sesame on a flat plate. 

* Now, the naked κουλουρία shortly into the warm water and then they can bath in the sesame from both sides. They are done. Let's put them on the griddle and before, finally putting them into the oven leave them like this for five minutes covered so that the sesame sticks to the bread. 

4- After approximately five minutes baking- time, spray a little bit of cold water on the bottom of the oven, close the door of the oven immediately and leave the ring- shaped pastry inside for about 20 or 25 minutes until they have a nicely brown color. That is all for today, enjoy.

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