Μπαρμπούνια Σαβόρο;
Υλικά:
1 1/2 κιλό ψάρια μεγαλούτσικα μπαρμπούνια ή σαβρίδια ή γόπες
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 φλυτζάνι τσαγιού ξύδι
1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
1 κουταλάκι δεντρολίβανο
3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 χυμός ντομάτας
αλάτι πιπέρι
δυο φύλλα δάφνης
3-4 κουτ σούπας αλεύρι
Τρόπος: Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια καλά. Τα αλατίζουμε και τα αλευρώνουμε.
Τα τηγανίζουμε κανονικά οπως συνήθως.
Κάνουμε την προετοιμασία ώστε τα υλικά που θα χρειαστούμε να είναι έτοιμα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, και οταν κάψει ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το αλεύρι ανακατεύοντας, ώστε να μη σβωλιάσει, με ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνουμε το ξύδι και το χυμό ντομάτας. Προσθέτουμε τα υλικά ένα-ένα, δηλαδή το σκόρδο, τη ζάχαρη, το δεντρολίβανο, τη δάφνη, λίγο νερό, αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει και να πιει τα πολλά υγρά. Ανακατεύουμε συχνά, γιατί κολλάει λόγω του αλευριού.
Βάζουμε ένα-ένα τα ψάρια στη σάλτσα και αφήνουμε να δέσει και να μείνει με το λάδι της. Σερβίρουμε. Συνοδεύεται με σαλάτα.
Nenhum comentário:
Postar um comentário