segunda-feira, 7 de março de 2016

Tiropita / Pasteil de Queijo;



🔺Receita (I) - Tiropitakia / Cheese Pastries / Pasteis de Queijo

> 1 / 2 libra [250 g] de queijo feta
> 1 xícara de queijo ralado Kefalotiri (queijo picante feito a partir de uma ovelha ou de cabra)
> 1 xícara de queijo parmesão ralado
> 1 / 4 xícara de salsa picada
> 2 ovos
> Pimenta
> 1 / 2 xícara de manteiga, derretida
> 1 1 / 2 libras [750 g] de folhas de pastelaria

Preparo;

1- Esmigalhe ou triture o queijo feta com um garfo. Adicionar o queijo ralado, salsa, ovos e pimenta. Cortar as folhas de massa em tiras de cerca de 2 por 12 polegadas [5 a 30 cm].

2- Empilhá-los um em cima do outro para evitar que sequem. Escovar cada tira com manteiga derretida. Coloque 1 colher de chá de recheio em uma extremidade de uma tira e dobre mais um canto para fazer um triângulo.

3- Continue a dobrar a tira de massa de lado a lado na forma de um triângulo até a faixa de pastelaria abranger todo o recheio. Continuar dessa maneira com tiras de massa e recheio até que todos sejam usados.

4- Coloque a tiropatakia em uma assadeira untada com manteiga, pincele com manteiga derretida e asse em forno moderado por 15 minutos ou até dourar. Sirva quente. Rendimento: 4 dúzias.


🔺Receita Extra

1/2 lb phyllo pastry, refrigerated
3/4 cup butter, melted
1/2 cup sesame seeds
1 egg yolk
1 cup similar cheese, grated
1/2 cup feta
4 ounces cottage cheese
2 eggs, beaten lightly
2 tablespoons parsley, chopped
2 tablespoons fresh mint, chopped
1/2 teaspoon fresh ground black pepper

Directions;

1- Remove the filo pastry from the refrigerator and let stand at room temperature about 1 hour. Make the filling by mashing the feta until it crumbles.

2- Add to this the eggs, Emmenthal cheese, ricotta, parsley, mint and pepper and blend well. Cut each filo leaf into a strip 6 x 12" (15 x 30 cm).

3- Brush each leaf with the melted butter. Fold the leaves in half lengthwise making strips 3 x l1" (6 x 30 cm). Again brush with butter and place 1 Tbsp. of the filling at the bottom of each leaf.

4- Fold over to form a triangle (like you were folding a flag) and continue folding until the strip is completed. Repeat with each of the strips and place the completed triangles on a well greased cookie sheet. Preheat oven to 375 degrees F.

5- Brush the tops of each triangle with butter and then with a mixture of the egg yolk and 2 Tbsp of water. Sprinkle over with the sesame seeds and bake in a medium oven until the pastries are golden brown and flaky (about 20- 30 minutes).

*Serve hot or cool. Yields 16- 24 pastries.

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